top of page

Ruokakuvaus

Jotta ruokakuvauksen koko konsepti olisi selkeä, avataan sitä vähän. Ensinnäkin tarvitaan idea tai resepti, tarve, mitä kuvataan. Resepti on testattu ja kohdeyleisö määritelty. Esimerkiksi, että halutaan tehdä ruokakuva, joka kertoo miten lapsiperheen äiti valmistaa nopean ja herkullisen illallisen. Tämä on tarina kuvan takana. Kaikki seuraavat stepit tukee tätä tarinaa.

Kuvasuunnitelma / käsikirjoitus. Tarina avataan suunnitelmaksi ja moodboard:ksi, joka antaa oikeanlaisen fiiliksen loppukuvasta.

Valo. Millainen valo on illalla, kun äiti tulee väsyneenä kotiin ja tekee annoksen? Ei ainakaan kirkas aamuinen valo.

Mitä rekvisiittaa hankitaan? Liinat, astiat, välineet, kaiken pitää tukea tarinaa. Sommittelu ja värien käyttö sekä ruoan stailaus tehdään tarpeen mukaan erilaisia välineitä ja apuja käyttäen, joilla saadaan annos näyttämään vielä herkullisemmalta.

Lopulta on kuvauspäivä. Valo ja heijastimet otetaan kohdilleen, toivottavasti päästään käyttämään luonnonvaloa (jota muokataan), ja kuvataan. Kuvauksessa otetaan useampia kuvia eri kuvakulmista.

Jälkikäsittely. Kamerasta suoraan ulos otettava kuva on raaka-kuva (raw). Kuva säädetään kaikin puolin sekä tukemaan tarinaa, että mediaa. Sosiaalinen media ja painotuotteet täytyy harkiten käsitellä eri tavoin, tai löytää keskivaihe, joka toimii molempiin.

Lopulta kuva on valmis jakoon!

Kokeile itse, ruokakuvaus on hauskaa ja palkitsevaa, vaikkakin harvoin näpelöityä ruokaa kukaan enää kuvausten jälkeen syö :).

31 views0 comments
bottom of page