top of page

SEO optimointi - helposti ymmärrettävissä SEO kolmion kautta

Usein ajatellaan, että SEO optimointi on sekavaa ja kokonaisuus hankalasti hahmotettavissa, mutta kirjassa Digital Marketing Strategy kirjoittaja Simon Kingsnorth esittelee todella selkeästi miten SEO optimoinnin voi hahmottaa ja toteuttaa.


Kingsnorth esittelee SEO -kolmion (The SEO triangle), joka jakaa SEO optimoinnin kolmeen osa-alueeseen: Tekniseen, sisällölliseen ja linkkeihin.


Esimerkiksi:

  1. Domain nimi kuuluu tekniseen SEO-alueeseen. Samoin domain historia ja ostohistoria. Sivuston latausnopeus ja kuvien SEO-optimointi ovat myös teknistä SEO:ta. Se, miten selkeää sivuston koodi on, miten se on rakennettu sekä url-rakenne vaikuttavat tekniseen SEO-optimointiin.

  2. Sivuston tekstin pituus on sisällöllistä SEO-aluetta. Myös avainsanat ja niiden tuominen tarpeeksi hyvin esiin on sisällöllistä. Paikalliset tiedot, kauanko sisältöä katsellaan, sekä päivitystiheys ovat sisällön SEO:ta. Se, miten laadukkaaksi sisällöksi Google arvioi sivustosi, on sisällöllistä SEO:ta. Sisällöllinen SEO kertoo hakukoneelle, että sivustosi on uskottava, asiallinen ja ajaa sisällön puolesta laadukasta tarjontaa.

  3. Linkit ja niiden laatu (sijainti) ovat linkkien SEO:ta. Linkkejä on hyvä olla harkituissa paikoissa, mutta Google on hyvin tietoinen linkki-farmauksesta, jolla on huonot seuraukset. Käytä siis linkkejä vain harkitusti ja hyvillä sivustoilla.


Kun muistat nämä kolme osa-aluetta, on SEO selkeämpää ja helpompi ottaa kaikessa huomioon eri näkökulmista.


Kirja ja kuvan lähde: https://simonkingsnorth.com/the-seo-triangle/
23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page