top of page

Miten myydä paremmin: Näin tehostat myyntiä.

Ensimmäinen kerta on aina ikimuistoinen.

Keräsin metsästä kieloja ja myin niitä Porin torilla. ⁣Minulla ei ollut mitään kiinnostusta kieloja kohtaan, halusin vain tehdä myyntiä.⁣ Meitä oli noin 5 ehkä 10-12 vuotiasta siellä ämpäriemme kanssa. Yhdellä pikkupojalla oli pakettinauhaa kimpuissa, se oli näyttävä erottuvuustekijä ja myi hyvin. Äiti varmaan laittanut. ⁣ Minun etuni oli se, että avasin suuni. Sanoin ensimmäisenä torille tulijalle että ”ostakaa kieloja”. Sain siitä ohi kiitävältä markkinointi-tädiltä kannustavaa palautetta.⁣ Kaikki kielot meni kaupaksi ja lopulta ämpärikin olisi mennyt, mutta en myynyt sitä kun en osannut hinnoitella - minulla ei ollut hajuakaan, mitä ämpärit kaupassa maksoivat.⁣ Se jäi kaivelemaan. Sen jälkeen olen myynyt aina. Vappupalloista mainostoimistopalveluihin, omaa osaamistani, palveluja ja tuotteita.

Miten myydä paremmin omaa osaamistaan ja palveluitaan? Yrittäjän on muistettava avata suunsa, keksiä ideoita erottuakseen muista. Huudella somen torilla palveluista ja osaamisesta. Alasta riippumatta. ⁣ Myynti on aina osa liiketoimintaa. Myyntityö on hauskaa, se on kommunikointia, aitoa kohtaamista. Se on parhaimmillaan sydämen asia. Välittämistä.⁣ ⁣Kun pidät sen mielessä, tehostat myyntiä.

Tässä muutama vinkki, jolla voit heti lisätä yrityksesi myyntiä:

- Pidä yhteyttä omiin avainasiakkaisiin. Soita ja kysy mitä kuuluu, miten tästä ajasta on selvitty ja mitä suunnitelmia heillä on. Välitä aidosti siitä, miten asiakkaallasi menee.

- Brainstormaa, kuka muu voisi myydä sinun tuotteitasi ja palveluitasi. Solmi uusia yhteistyökuvioita.

- Tee tuotteittesi ostaminen helpommaksi ja selkeämmäksi. Tarkasta, että voit vastata ajan mukana tuomiin haasteisiin. Muokkaa tarvittaessa myyntiä nopeasti ja notkeasti.

Miten tehokasta myyntisi on, riippuu monesta tekijästä. Olet kuitenkin itse avainasemassa, joten tee myyntityö täydellä sydämelle ja nauti tuloksista!

3 views0 comments
bottom of page